O asistentă din Dallas care a gestionat mostre cu Ebola este pe un vas de croazieră, în Caraibe

O angajată medicală din Dallas care a gestionat mostre ale unui pacient bolnav de Ebola este pe un vas de croazieră în Caraibe, a fost plasată în carantină şi urmează să fie evacuată, relatează ABC News.

195 afișări
Imaginea articolului O asistentă din Dallas care a gestionat mostre cu Ebola este pe un vas de croazieră, în Caraibe

O asistentă din Dallas care a gestionat mostre cu Ebola este pe un vas de croazieră, în Caraibe (Imagine: Mediafax Foto)

Asistenta medicală a plecat în croazieră din Galveston (Texas), pe 12 octombrie.

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a explicat că asistenta se află pe nava de croazieră Carnival Magic, dând asigurări că aceasta nu a avut contacte directe cu pacientul liberian Thomas Eric Duncan, decedat de Ebola în Texas, dar a manipulat mostre de analize ale acestuia. Angajata nu prezintă simptome de Ebola.

"Angajata a rămas în mod voluntar în cabina navei, iar Departamentul de Stat şi compania maritimă depun eforturi pentru a o aduce în Statele Unite", a comunicat Administraţia de la Washington.

Vasul de croazieră Carnival Magic este în croazieră în Caraibe şi are aproximativ 4.000 de pasageri şi peste 1.000 de membri ai echipajului.

Preşedintele Barack Obama a promis măsuri eficiente pentru contracararea epidemiei de Ebola după ce au apărut semne de întrebare privind respectarea măsurilor de carantină în condiţiile infectării a două asistente medicale din Texas. Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici