O astronaută care va reveni din spaţiu, după 7 luni: Suprarealist. Mi-e teamă că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici

  • Astronauta Jessica Meir consideră experienţa izolării pe Terra "suprarealistă".
  • După şapte luni petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională, Meir se pregăteşte de revenirea pe Terra.
  • "Mă tem că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici", mai spune Meir.
1154 afișări
Imaginea articolului O astronaută care va reveni din spaţiu, după 7 luni: Suprarealist. Mi-e teamă că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici

O astronaută care va reveni din spaţiu, după 7 luni: Suprarealist. Mi-e teamă că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici

După şapte luni petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională, astronauta americană Jessica Meir va reveni, săptămâna viitoare, pe Terra. Aici, aceasta va trăi o nouă formă de izolare, diferită de cea de pe avanpostul spaţial.

"Este suprarealist să vezi ce se întâmplă pe planeta de sub noi", a spus astronauta în vârstă de 42 de ani, într-un interviu telefonic de pe ISS, la care au participat şi astronauţii americani Andrew Morgan şi Chris Cassidy.

"Terra a avut întotdeauna un aspect uimitor, văzută de aici, deci sunt dificil de crezut toate schimbările care s-au produs de când suntem noi aici" a spus Meir.

Astronauţii sunt specialişti în viaţa în izolare, ei petrec, în medie, şase luni mai mult sau mai puţin izolaţi pe staţie. De exemplu, Jessica Meir a sosit pe ISS în septembrie.

Izolarea astronauţilor este una voită

Însă izolarea lor este una voită, spre deosebire ce ceea ce trăiesc oamenii pe Terra, în contextul pandemiei de COVID-19. Izolarea lor este chiar o încununare a unor ani de antrenament.

"Mi-e teamă că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici", a spus Meir, potrivit Le Figaro. "Aici avem o rutină, suntem foarte ocupaţi să facem multe lucruri uimitoare şi avem această perspectivă incredibilă asupra Terrei, care este dedesubt", a explicat ea.

Sfaturile astronauţilor pentru o izolare reuşită sunt simple şi încep printr-o rutină exactă. "Avem un program şi îl respectăm cu stricteţe", a spus astronautul Andrew Morgan.

"Sportul, igiena personală, somnul, totul este prevăzut. Este important să respecţi programul", a spus acesta.

O altă regulă este să fii un bun coechipier, tradusă de Jessica Meir prin întărirea relaţiilor cu familia şi prietenii, printr-o comunicare mai frecventă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici