O biserică s-a prăbuşit în Nigeria de Paşti din cauza unei furtuni, omorând 22 de credincioşi

Douăzeci şi doi de credincioşi au murit iar alţi 31 au fost răniţi în prăbuşirea unei biserici din centrul Nigeriei provocată de o furtună puternică în timpul sărbătorii pascale, a anunţat duminică un purtător de cuvânt oficial.

165 afișări

Accidentul s-a produs sâmbătă seară în statul Benue unde bisrrica catolică Sfântul Robert, la Adambge, s-a prăbuşit din cauza ploilor puternice.

"Ca urmare a ploilor puternice şi a unei furtuni de sâmbătă seară, clădirea bisericii catolice Sfântul Robert din Adamgbe s-a prăbuşit, omorând 22 de credincioşi în timp ce alţi 31 au fost răniţi", a spus un purtător de cuvânt al autorităţilor locale, Cletus Akwaya.

Printre morţi se numără 14 femei şi şase copii, dintre care unul în vârstă de doi ani, a spus acesta.

"În curtea bisericii avea loc slujba pascală. Când a început ploaia, urmată de o furtună, cei aproximativ 3.000 de credincioşi s-au înghesuit în biserică", a spus el.

Furtuna a rupt mai întâi acoperişul, apoi pereţii s-au prăbuşit, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Morţii au fost transportaţi la morga spitalului din Vandeikya, un oraş mare aflat în apropierea locului dramei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici