O boală misterioasă a făcut ravagii într-o cabană de pe cel mai înalt vârf al Suediei

O cabană populară de pe cel mai înalt vârf al Suediei a fost nevoită să se închidă temporar după ce o boală de stomac s-a răspândit rapid printre excursionişti.

4411 afișări
Imaginea articolului O boală misterioasă a făcut ravagii într-o cabană de pe cel mai înalt vârf al Suediei

O boală misterioasă a făcut ravagii într-o cabană de pe cel mai înalt vârf al Suediei

Staţiunea montană STF Kebnekaise, care se află la poalele masivului Kebnekaise de 2.096 m, a pus în carantină mai mulţi oaspeţi care s-au îmbolnăvit în ultimele zile, dar a decis să ia o măsură mai drastică după ce boala a fost detectată şi la excursioniştii care campau în zonă.

Toţi oaspeţii, cu excepţia a doi, care erau prea bolnavi pentru a călători duminică, au părăsit staţiunea, care are 220 de paturi, un restaurant şi un magazin.

Natura exactă a bolii nu a fost încă determinată.

"Nu ştim cum a început, dar cumva cineva din staţiunea montană a contractat o boală de stomac şi s-a răspândit", a declarat Maria Persson, manager operaţional la staţiunea montană STF Kebnekaise, pentru The Guardian.

Excursioniştii care se aflau în camping au fost, de asemenea, evacuaţi de pe munte.

Pentru a încerca să oprească răspândirea microbului, asociaţia turistică suedeză i-a sfătuit pe excursionişti să respecte practicile corecte pentru a merge la baie, inclusiv să se îndepărteze la 100 de metri de traseu, case, cabane şi cursuri de apă pentru a-şi face nevoile într-o groapă săpată chiar de ei, pe care apoi să o şi acopere.

Staţiunea montană STF Kebnekaise, unde oaspeţii îşi fac singuri patul şi îşi curăţă singuri camera, a fost complet rezervată aproape în fiecare noapte în acest sezon înainte de a fi afectată de virus.

Zona va fi complet igienizată şi se aşteaptă să se redeschidă joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
suedia,
boală,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici