O britanică ce a pretins ajutoare pentru a se trata de cancer a cheltuit banii pe vacante de lux

O britanică, Debra Allan, care a pretins că este bolnavă de cancer şi abia mai poate să meargă, a fost condamnată miercuri la 18 luni de închisoare după ce a încasat ajutoare în valoare de 110.000 de lire sterline pe care le-a cheltuit pe vacanţe de lux.

155 afișări
Imaginea articolului O britanică ce a pretins ajutoare pentru a se trata de cancer a cheltuit banii pe vacante de lux

O britanică ce a pretins ajutoare pentru a se trata de cancer a cheltuit banii pe vacante de lux (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Fosta coafeză, în vârstă de 49 de ani, a cheltuit cele 110.000 de lire sterline (peste 133.000 de euro) în cinci ani, oferindu-şi vacanţe la Dubai, în Laos şi Thailanda, iar într-un an petrecând cinci luni în Italia, scrie The Sun în ediţia online de joi.

Allan, care este căsătorită şi are trei copii, a primit ajutorul în urma unei histerectomii pentru cancer de col uterin în 2003, după ce a declarat că poate parcurge o distanţă de 30 de metri în 15 minute. Ea a spus că are nevoie de un scuter cu care să se deplaseze, de ajutor să coboare din pat, să meargă la toaletă şi de cineva care să gătească şi să îi dea medicamentele.

Însă femeia apare în fotografii de vacanţă în timp ce utiliza o bandă rulantă dintr-o sală de sport şi dându-se pe un tobogan cu apă în Dubai. De asemenea, investigatori de fraude au surprins-o în timp ce plimba câinii, dând cu aspiratorul şi la cumpărături. Allen avea inclusiv abonament la o sală de sport.

Potrivit publicaţiei, ea a mai declarat că soţul ei, Michael, în vârstă de 49 de ani, este şomer şi singurul care o îngrijeşte. Însă acesta era de fapt inginer şi câştiga anual aproximativ 72.000 de lire sterline (peste 87.000 de euro) în străinătate.

Femeia, care locuieşte la Merseyside în peninsula Wirral (nord-vestul Anmgliei), a recunoscut că este autoarea acestei fraude în faţa Curţii Coroanei din Liverpool. "Lipsa dumneavoastră de onestitate este evidentă", i-a spus judecătorul David Aubrey.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici