O bucată de istorie. Suma cu care va fi scos la licitaţie microscopul dat de Charles Darwin fiului său

  • Un microscop dat de Charles Darwin fiului său, Leonard, care a circulat în familie aproape 200 de ani, se îndreaptă spre licitaţie în decembrie.
  • Este de aşteptat ca obiectul de colecţie să fie vândut cu peste 480.000 de dolari.
5950 afișări
Imaginea articolului O bucată de istorie. Suma cu care va fi scos la licitaţie microscopul dat de Charles Darwin fiului său

O bucată de istore. Suma cu care va fi scos la licitaţie microscopul dat de Charles Darwin fiului său

Instrumentul a fost proiectat de Charles Gould pentru firma Cary în jurul anului 1825 şi este unul dintre cele şase microscopuri supravieţuitoare asociate cu naturalistul britanic, potrivit casei de licitaţii Christie's.

Data fabricării sale coincide cu momentul în care Darwin studia organisme precum corali şi anemone de mare.

„Simţim o emoţie greu de descris când privim prin el şi vedem lumea microscopică pe care Darwin a văzut-o în anii 1820 şi 1830”, a declarat pentru Reuters James Hyslop, şef de departamentului de instrumente ştiinţifice şi istorie naturală, de la Christie’s.

Darwin şi-a publicat lucrarea inovatoare „Despre originea speciilor” în 1859.

Microscopul va fi oferit la licitaţia Christie's Valuable Books & Manuscripts pe 15 decembrie şi are o estimare a preţului de 343.050 dolari - 480.270 dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici