O campanie NYPD pe Twitter se întoarce împotriva sa. Brutalitatea poliţiştilor americani în imagini - FOTO

Poliţia din New York regreta amarnic marţi seara faptul că a le-a cerut newyorkezilor să posteze pe Twitter fotografii în care interacţionează cu poliţişti, obţinând un răspuns masiv care denunţă în imagini brutalitatea forţelor de ordine.

2783 afișări
Imaginea articolului O campanie NYPD pe Twitter se întoarce împotriva sa. Brutalitatea poliţiştilor americani în imagini - FOTO

O campanie NYPD pe Twitter se întoarce împotriva sa. Brutalitatea poliţiştilor americani în imagini (Imagine: Twitter)

"Aveţi o fotografie cu un membru al poliţiei? Postaţi-o pe Twitter cu hashtagul #myNYPD" (New York Police Department), a cerut marţi după-amiaza poliţia, într-un mesaj postat pe contul său oficial NYPD News. "Poate că va fi postată pe pagina noastră de Facebook", promite poliţia în mesaj.

Rezultatul nu s-a lăsat aşteptat, urmând un val de comentarii şi fotografii, repostate, care surprind arestări ale unor manifestanţi, un poliţist trăgând de păr o femeie de culoare încătuşată, alţii încadrând un bărbat în vârstă de 84 de ani cu faţa plină de sânge, arestat pentru că traversat în afara zonei marcate. Comentariile denunţă practica "stop and frisk", percheziţii corporale vizând mai ales tineri de culoare şi hispanici.

"Aveţi nevoie să fiţi duşi undeva? Poliţia e acolo, livrare gratuită, doar pe #myNYPD", se poate citi sub o fotografie în care sunt surprinşi trei poliţişti care transportă pe sus, ţinându-l de mâini şi de picioare, un manifestant.

"Aici, NYPD se angajează cu membrii comunităţii în care se află, schimbând gândurile şi simţămintele, lovitură de baston cu lovitură de baston", se poate citi într-un mesaj în care un poliţist este surprins lovind manifestanţi cu un baston.

Altă fotografie arată forţe de ordine masate în faţa unei bănci. "myNYPD protejează băncile, nu oamenii", a scris autorul imaginii.

Iniţiativa a fost ironizată pe Twitter.

"#myNYPD este un dezastru absolut de comunicare", a comentat un navigator pe Internet. "Mă întreb ce aşteptau de la #myNYPD. Nu au cum să nu ştie că sunt percepuţi ca nişte tipi foarte simpatici", afirmă LittleMiss Scare-All într-un mesaj.

În orice caz, poliţia nu şi-a ţinut promisiunea. Forţele de ordine nu au postat nicio fotografie de la interacţiunile cu newyorkezii, până marţi seara, pe pagina de Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici