O clădire s-a prăbuşit în Belgia în timpul unei sărbători populare

O clădire s-a prăbuşit duminică, în centrul oraşului Mons (în sudul Belgiei), provocând rănirea mai multor persoane în timpul unei sărbători populare, care atrage în fiecare an mii de persoane în oraş, potrivit presei belgiene.

137 afișări
Imaginea articolului O clădire s-a prăbuşit în Belgia în timpul unei sărbători populare

O clădire s-a prăbuşit în Belgia în timpul unei sărbători populare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clădirea, un local vechi care se afla în curs de renovare, situată la circa 200 de metri de Grand Palace, unde se desfăşurau festivităţile, s-a prăbuşit în jurul orei locale 17.30 (18.30 ora României).

"Nu există nici un deces", a declarat primarul oraşului şi liderul Partidului Socialist (PS, francofon belgian), Elio di Rupo, citat de postul de televiziune, RTBF.

Acesta a menţionat "mai mulţi răniţi" în diferite stadii, precizând că trei persoane au fost transportate la spital.

Echipele de intervenţie au fost mobilizate la faţa locului, iar duminică seara au continuat degajarea dărâmăturilor.

"Potrivit comandamentului pompierilor" riscul de a găsi victime sub dărâmături "este nul", a precizat di Rupo.

Clădirea, care a fost avariată de un incendiu în urmă cu peste un an, a făcut recent obiectul unei expertize, dar "arhitectul a considerat că nu existau riscuri de prăbuşire", a adăugat primarul.

Potrivit aceleiaşi surse, accidentul s-ar fi putut datora "rezonanţelor foarte puternice ale muzicii" din timpul sărbătorii.

"Din fericire au fost foarte puţine persoane" în jurul clădirii, "în timp ce peste tot în zonă, erau foarte multe persoane. Aceasta ar fi putut fi o catastrofă de neimaginat", a apreciat edilul.

Sărbătoarea tradiţională Ducasse, numită şi "Doudou", atrage anual foarte mulţi vizitatori în centrul oraşului Mons.

Sărbătoarea populară, ale cărei origini datează din Evul Mediu, este recunoscută drept capodoperă a Patromoniului oral şi imaterial al Umanităţii de către UNESCO. Cu acest prilej sunt reconstituite diferite episoade şi procesiuni, printre care lupta Sfântului Gheorghe cu balaurul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici