O companie din Arabia Saudită va cumpăra 100 de aeronave electrice din Germania

O companie din Arabia Saudită va cumpăra 100 de aeronave electrice de la producătorul Lilium din Germania. Aeronavele vor fi folosite pentru reţeaua internă, potrivit Reuters.

793 afișări
Imaginea articolului O companie din Arabia Saudită va cumpăra 100 de aeronave electrice din Germania

Sursa Foto - Lilium

Compania Saudi Arabian Airlines (Saudia) a semnat un acord cu dezvoltatorul german de taxi aerian Lilium pentru a cumpăra până la 100 de pentru a fi utilizate în reţeaua internă, a declarat miercuri directorul executiv al transportatorului de stat.

Directorul general al Saudia, Ibrahim Koshy, a anunţat că avioanele vor fi „un serviciu premium" care va transporta între patru şi şase pasageri, adăugând că „acest lucru arată angajamentul Saudia faţă de sustenabilitate, deoarece vorbim despre avioane 100% electrice şi suntem prima companie aeriană din regiunea MENA care introduce acest lucru ca parte a reţelei sale".

Certificarea de către autorităţile de reglementare saudite este aşteptată în 2025, a spus el.

Preţul nu a fost încă convenit, deoarece termenii comerciali nu au fost finalizaţi, a mai spus Koshy.

Lilium, care concurează pe o piaţă aglomerată a vehiculelor electrice cu decolare şi aterizare verticală, a anunţat luna trecută că intenţionează să creeze capacitatea de a construi anual aproximativ 400 de aeronave Lilium Jets, utilizând în acelaşi timp scheme care oferă sprijin public pentru cercetare.

Într-un interviu acordat după anunţ, Koshy a declarat că se va construi şi infrastructura necesară chiar dacă aeronavele Evtol nu au nevoie de aeroporturi.

„Este mai mult ca un port cu staţii de încărcare, pasageri care se îmbarcă, debarcă, iar acest lucru va necesita o întreagă infrastructură", a precizat Koshy, adăugând că infrastructura va fi realizată de investitori publici şi privaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici