O decizie cu privire la soarta lui Julian Assange va fi luată în 24 de ore

Decizia judiciară cu privire la soarta fondatorului australian al WikiLeaks, Julian Assange, va fi luată în 24 de ore, a anunţat joi ministrul adjunct ecuadorian al Afacerilor Externe, Marco Albuja, la televiziunea naţională australiană ABC.

141 afișări
Imaginea articolului O decizie cu privire la soarta lui Julian Assange va fi luată în 24 de ore

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul naţional reflectă asupra poziţiei sale iar preşedintele îşi va prezenta instrucţiunile mâine", a declarat ministrul adjunct pentru ABC, după lovitura de teatru a lui Julian Assange care s-a refugiat la ambasada Ecuadorului de la Londra şi solicit azil politic în această ţară pentru a scăpa de extrădarea în Suedia.

Un colectiv hispanic a lansat miercuri o campanie pe internet în favoarea acordării azilului politic lui Assange.

"Cereţi guvernului Ecuadorului să accepte solicitarea de azil a lui Julian Assange", acesta este sloganul afişat de site-ul oiga.me (ascultă-mă) care reuneşte reţele sociale, sindicate şi ONG-uri din America Latină şi Spania.

La scurt timp după lansare, petiţia online găzduită de portal adunase peste 300 de semnături în favoarea lui Assange.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici