O delegaţie afgană a fost trimisă în Pakistan pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai talibanilor

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat marţi pe Twitter că a trimis o delegaţie în Pakistan pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai talibanilor, în vederea găsirii unei soluţii pentru războiul care durează de peste 13 ani.

171 afișări
Imaginea articolului O delegaţie afgană a fost trimisă în Pakistan pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai talibanilor

O delegaţie afgană a fost trimisă în Pakistan pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai talibanilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrevederea, care are loc în urma unor discuţii anterioare, ar putea constitui un pas în plus spre deschiderea oficială a negocierilor de pace.

"Este vorba de un pas important către o pace credibilă", s-a felicitat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Situaţia s-a înrăutăţit în Afganistan în ultimele zile. Zone din Afganistan au trecut sub controlul talibanilor, în timp ce rândurile unor mişcări care îşi reclamă apartenenţa la organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic se înmulţesc.

Marţi, două atentate revendicate de talibani au avut loc la Kabul, capitala Afganistanului. Unul dintre ele, comis de un kamikaze aflat la bordul unei maşini-capcană, a provocat cel puţin doi răniţi într-un convoi de trupe străine.

Ashraf Ghani pledează pentru deschiderea procesului de pace cu talibanii, subliniind că acesta ar putea să se finalizeze în câţiva ani.

Talibanii au preluat puterea la mijlocul anilor '90, dar au pierdut-o în 2001, în urma unei intervenţii militare conduse de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici