O demonstraţie din capitala Libanului împotriva ”cooperarii” lui Macron cu liderii locali s-a terminat cu ciocniri cu poliţia. 22 de persoane au fost rănite

  • O manifestaţie din Beirut împotriva”cooperarii” lui Macron cu liderii locali s-a terminat cu ciocniri cu poliţia.
  • Demonstraţia s-a soldat cu 22 de răniţi, unul fiind internat în spital.
  • Protestatarii au cerut construirea unui ”nou Liban” bazat pe un ”stat laic şi modern.”
1013 afișări
Imaginea articolului O demonstraţie din capitala Libanului împotriva ”cooperarii” lui Macron cu liderii locali s-a terminat cu ciocniri cu poliţia. 22 de persoane au fost rănite

Profimedia

O demonstraţie care a adunat marţi, 1 septembrie la Beirut, câteva sute de libanezi împotriva  ”cooperarii” preşedintelui francez Emmanuel Macron cu liderii lor consideraţi „corupţi”, a degenerat şi au avut loc ciocniri cu poliţia, potrivit unui ONG, citat de Le Figaro.
 
Mitingul a început paşnic, însă participanţii au început să arunce cu pietre în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Confruntările s-au soldat cu 22 de persoane rănite, dintre care una a fost internată în spital, a declarat Crucea Roşie libaneză.
 
Unii manifestanţi l-au criticat pe preşedintele francez care se afla în acel moment la o întâlne în capitala libaneză cu liderii politici locali, huiduiţi de luni de zile de cetăţeni.
 
Ar trebuit să vină să ne asculte, să ne ajute să ne atingem aspiraţiile, nu să stea cu corupţi şi criminali care şi-au ucis oamenii”, a spus unul dintre manifestanţi.
 
”Cooperând, devii complici”, scria pe o pancartă purtată de un manifestant.
 
Înarmaţi cu steaguri libaneze şi scandând lozinci împotriva unei clase politice ”corupte” şi a unui ”sistem confesional clientelar”, protestatarii au cerut construirea unui ”nou Liban” bazat pe un ”stat laic şi modern.”
 
Explozia din 4 august din portul Beirut a ucis cel puţin 188 de oameni şi a devastat mai multe zone ale capitalei. 
 
Aflat in Liban pentru a doua oară de la această explozie, Emmanuel Macron a pus presiune pe  liderii politici libanezi, cerându-le să lanseze ”cât mai curând posibil” reforme reale, susceptibile să răspundă furiei libanezilor, care îi consideră responsabili pe conducătorii lor pentru deflagraţie, acuzându-i de neglijenţă şi corupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici