O echipă de medici din Rusia a terminat o operaţie pe cord deschis în timp ce spitalul era mistuit de un incendiu

  • O echipă de chirurgi din Rusia au finalizat cu succes o operaţie pe cord deschis în timp ce spitalul era devastat de un incendiu.
  • După finalizarea operaţiei şi după ce s-au asigurat că nimic nu ameninţă viaţa pacientului, salvatorii l-au evacuat şi au părăsit clădirea în flăcări.
  • Autorităţile locale au promis că vor decora medicii care au continuat operaţia şi pompierii care au stins focul.
1226 afișări
Imaginea articolului O echipă de medici din Rusia a terminat o operaţie pe cord deschis în timp ce spitalul era mistuit de un incendiu

Foto: Profimedia

O echipă de chirurgi din Rusia au finalizat cu succes o operaţie pe cord deschis vineri, 2 aprilie, în timp ce spitalul era devastat de un incendiu. În Blagoveshchensk, în Extremul Orient, clinica de chirurgie cardiacă a luat foc dimineaţa, fiind evacuate 128 de persoane. În tot acest timp, cei opt medici operau pacientul la parter, notează Le Figaro.
 
„Nu am putut întrerupe intervenţia, a trebuit să salvăm această persoană şi am făcut totul la cel mai înalt nivel. Operaţia a fost finalizată fără dificultăţi," a declarat Valentin Filatov, medicul coordonator. ”Nu a fost niciun fel panică," a adăugat o asistentă, Antonina Smolina. 
 
Potrivit serviciilor de intervenţie, un cablu electric a fost adus în blocul operator, după ce electricitatea a fost tăiată în clădire, iar ventilatoare au fost instalate în vederea evacuării fumului.
 
"Incendiul a fost greu de controlat pentru că focul a fost activ pe întreaga suprafaţă, adică 1600 de metri pătraţi," a declarat Konstantin Rybalko, director adjunct al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din regiune.
 
După finalizarea operaţiei şi după ce s-au asigurat că nimic nu ameninţă viaţa pacientului, salvatorii l-au evacuat şi au părăsit clădirea în flăcări cu el, pentru a-l transfera la un alt spital.
 
Incendiul a izbucnit din cauza unei probleme la reţeau electrică, conform primelor concluzii, a fost controlat şi nu au existat victime. Autorităţile locale au promis că vor decora medicii care au continuat operaţia şi pompierii care au stins focul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici