O eurodeputată de culoare susţine că a fost agresată de agenţi de poliţie, în Bruxelles

- Pierrette Herzberger-Fofana, o eurodeputată germană de culoare, a depus plângere împotriva Poliţiei din Belgia după ce ar fi fost brutalizată de agenţi de poliţie - Incidentul a avut loc marţi în faţa Gării de Nord din Bruxelles - Poliţia din Belgia a subliniat că nu a fost utilizată forţa, precizând că incidentul este investigat

431 afișări
Imaginea articolului O eurodeputată de culoare susţine că a fost agresată de agenţi de poliţie, în Bruxelles

O eurodeputată de culoare susţine că a fost agresată de agenţi de poliţie, în Bruxelles

Pierrette Herzberger-Fofana, o eurodeputată germană de culoare, a anunţat miercuri, în plenul Parlamentului European, că a depus plângere împotriva Poliţiei din Belgia după ce ar fi fost brutalizată de agenţi de poliţie, informează site-ul LeVif.be.

Eurodeputata Pierrette Herzberger-Fofana, membră a Alianţei 90/Verzi, a declarat că incidentul a avut loc marţi în faţa Gării de Nord din Bruxelles, în timp ce fotografia reţinerea de către poliţişti a doi tineri de culoare.

Preşedintele Parlamentului European, Davide Sassoli, i-a cerut eurodeputatei să ofere detalii despre incident, pentru a putea cere clarificări din partea Poliţiei belgiene.

Eurodeputata germană a explicat că agenţii de poliţie i-au cerut să le dea telefonul cu care îi filmase. Dat fiind că a refuzat, patru agenţi de poliţie ar fi percheziţionat-o şi i-au confiscat telefonul mobil. Pierrette Herzberger-Fofana a precizat că poliţiştii nu au crezut-o când le-a spus că este eurodeputată, iar când şoferul ei le-a confirmat ulterior acest lucru au avertizat că vor depune plângere la Parlamentul UE.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei belgiene a declarat pentru agenţia Reuters că acest caz este investigat, subliniind că nu a fost folosită violenţa.

Moartea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai, în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie în oraşul american Minneapolis a generat proteste violente în Statele Unite şi în alte ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici