O fată de 14 ani a supravieţuit accidentului aviatic din largul Insulelor Comore - VIDEO

O fată în vârstă de 14 ani care a fost salvată în urma prăbuşirii avionului Airbus A310 al companiei Yemenia a fost spitalizată, marţi, la spitalul din Moroni, capitala Insulelor Comore, însă starea sa nu este îngrijorătoare, a declarat purtătoarea de cuvânt a Crucii Roşii din Comore.

112 afișări
Imaginea articolului O fată de 14 ani a supravieţuit accidentului aviatic din largul Insulelor Comore - VIDEO

Un supravieţuitor, găsit la locul accidentului aviatic din largul Insulelor Comore (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Fetiţa, în vârstă de 14 ani, a sosit la spitalul El Maarouf. Ni s-a spus că starea sa nu este îngrijorătoare", a precizat Ramulati Ben Ali.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, o singură supravieţuitoare a fost găsită pentru moment de echipele de salvare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Kamaleddin Afraitane, a confirmat această informaţie, precizând că "singurul supravieţuitor este o adolescentă de 14 ani, originară din satul Nioumadzaha".

"Supravieţuitoarea este o fată de 14 ani care este cu noi în acest moment în sala de reanimare. Ea este conştientă, vorbeşte, dar încercăm să o încălzim deoarece suferă de frig", a declarat marţi seara Ada Mansour, medicul care a examinat-o la spitalul din Moroni.

"Încercăm să o îngrijim, dar nu o interogăm pentru a nu o obosi", a adăugat el.

Unul dintre cei care au salvat-o pe adolescentă, intervievat de postul de radio francez Europe1, a descris cum a văzut-o, înotând într-o mare plină de cadavre şi de fragmente ale avionului, marţi în jurul orei 04.00 (04.00, ora României).

"Am încercat să aruncăm colacul, ea nu a putut prinde colacul, a trebuit să sar ca să o recuperez. Tremura, tremura. Am pus pe ea patru pături, i-am dat apă caldă îndulcită, am întrebat-o numele, satul. O ducem la spital de urgenţă", a povestit acesta.

Anterior, mai mulţi responsabili medicali comorieni declaraseră că un copil de cinci ani a fost recuperat "plutind în apă", fără a oferi alte detalii.

Avionul A310 al companiei Yemenia îşi îmbarcase pasagerii la Sanaa, în Yemen, pentru a se deplasa la Moroni, prin Djibouti.

Aparatul avea la bord 153 de pasageri şi membri ai echipajului şi s-a prăbuşit în mare în noaptea de luni spre marţi, la câţiva kilometri de Insulele Comore.

Video: Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici