O femeie a pretins că este rudă cu o victimă a tragediei din Alpi pentru a obţine zboruri gratuite

O femeie care a obţinut mai multe zboruri gratuite în sudul Franţei, după ce a pretins că este verişoara unei persoane aflate la bordul avionului Germanwings prăbuşit în Alpii francezi, a fost dată în judecată de compania Lufthansa, relatează site-ul TheLocal.de.

148 afișări
Imaginea articolului O femeie a pretins că este rudă cu o victimă a tragediei din Alpi pentru a obţine zboruri gratuite

O femeie a pretins că este rudă cu o victimă a tragediei din Alpi pentru a obţine zboruri gratuite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ziarul local Halterner Zeitung a relatat că femeia a pretins că este verişoara unuia dintre cei doi profesori care se întorceau, alături de 16 elevi, de la un schimb de experienţă din Barcelona, cu avionul prăbuşit la 24 martie.

Femeia a adus cu ea alte trei persoane în două călătorii în sudul Franţei, pe cheltuiala companiei Lufthansa, a vizitat locul tragediei aviatice şi chiar a acceptat consiliere psihologică.

Lufthansa, a cărei filială low-cost este Germanwings, a depus acuzaţii împotriva femeii, care este originară din Beverungen, landul Renania de Nord-Westfalia, după ce tatăl profesorului a informat ziarul local despre falsa legătură de rudenie. Ea urmează să fie interogată zilele următoare de poliţia din Hoxter.

Un purtător de cuvânt al companiei a apreciat că această faptă este "regretabilă". "Regretăm foarte mult că familiile îndoliate au fost deranjate de acest eveniment", a declarat el pentru Westfalen-Blatt.

Femeia a profitat de procesul de înregistrare rapidă a rudelor victimelor, pus la dispoziţie de companie în zilele care au urmat tragediei. Doar o "anumită probabilitate" era necesară pentru a obţine acces la curse aeriene către zona catastrofei, a precizat purtătorul de cuvânt, explicând că nimeni nu voia ca familiile victimelor să fie împovărate cu proceduri birocratice.

O aeronavă Airbus A320 a companiei Germanwings, care efectua o cursă de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prăbuşit în Alpii francezi la 24 martie, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspectează că avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a încuiat pe comandant în afara cabinei de pilotaj. Datele obţinute din cea de-a doua cutie neagră a avionului au arătat că Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendentă şi în acelaşi timp a mărit viteza aeronavei.

Procurorii germani au afirmat că Lubitz a fost tratat pentru tendinţe sinucigaşe şi depresie în urmă cu câţiva ani, înainte de a deveni pilot. În plus, procurorii au găsit la locuinţa copilotului adeverinţe medicale care îl declarau inapt pentru lucru, valabile inclusiv pentru ziua tragediei, dar Lubitz le-a rupt şi nu şi-a anunţat angajatorii. De asemenea, au apărut informaţii potrivit cărora copilotul Andreas Lubitz a căutat pe Internet date despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici