O femeie infectată cu SARS-CoV-2 şi-a surprins rudele, care o credeau decedată. Bătrâna de 85 de ani a revenit la azil după înmormântare

  • O femeie în vârstă de 85 de ani şi-a surprins rudele.
  • Familia o credea moartă, în urma infecţieie cu coronavirus.
  • Aceasta s-a întors la azilul unde era îngrijită la nouă zile după aşa-zisa înmormântare.
2140 afișări
Imaginea articolului O femeie infectată cu SARS-CoV-2 şi-a surprins rudele, care o credeau decedată. Bătrâna de 85 de ani a revenit la azil după înmormântare

Conform Reuters, care citează ziarul „La Voz de Galicia”, după o confuzie de nume, familia femeii, Rogelia Blanco, a fost informată că aceasta a murit de COVID-19 pe 13 ianuarie, iar înmormântarea ei a fost a doua zi. Din cauza restricţiilor legate de coronavirus, familia nu a putut participa la înmormântare.

Aşadar, când a revenit, sănătoasă, în azilul din Xove, nordul Spaniei, sâmbătă, unde locuieşte şi soţul ei, Ramón Blanco, bărbatul a rămas fără cuvinte.

„Nu pot să cred. Am plâns după moartea soţiei mele”, a spus acesta, adăugând că cea care a murit, de fapt, a fost femeia care împărţea camera cu Blanco.

Fundaţia San Rosendo, care conduce azilul, a spus că eroarea s-a produs atunci când Blanco şi alţi rezidenţi bolnavi de Covid-19 au fost transferaţi la un centru de de îngrijire, pe 29 decembrie, pentru tratament specializat.

„Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeaşi cameră”, a spus fundaţia.

Pacienţii au fost transferaţi la reşedinţa Os Gozos din Pereiro de Aguiar, la 223 km de Xove şi s-a făcut o eroare de identificare. Una dintre cele două femei care împărţeau aceeaşi cameră a murit pe 13 ianuarie şi i s-a atribuit greşit identitatea.

Fundaţia şi-a exprimat regretul pentru „incidentul nefericit”: „Este un eveniment unic între cele peste 100 de transferuri care au fost făcute din decembrie anul trecut către Os Gozos”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici