O fetiţă în vârstă de 11 ani a murit din cauza gripei aviare în prima infecţie umană cu H5N1 cunoscută în Cambogia din 2014. Avertisment al autorităţile sanitare

O fetiţă în vârstă de 11 ani din Cambodgia a murit din cauza gripei aviare, în prima infecţie umană cu H5N1 cunoscută în această ţară din 2014 încoace, au anunţat autorităţile sanitare.

588 afișări
Imaginea articolului O fetiţă în vârstă de 11 ani a murit din cauza gripei aviare în  prima infecţie umană cu H5N1 cunoscută în Cambogia din 2014. Avertisment al autorităţile sanitare

O fetiţă în vârstă de 11 ani a murit din cauza gripei aviare în prima infecţie umană cu H5N1 cunoscută în Cambogia din 2014 . Avertisment al autorităţile sanitare

Gripa aviară se răspândeşte în mod normal la păsările de curte şi nu a fost considerată o ameninţare pentru oameni până în 1997, când a apărut un focar de gripă aviară printre vizitatorii pieţelor de păsări vii din Hong Kong. Cele mai multe cazuri de gripă aviară la oameni au implicat contactul direct cu păsările de curte infectate, dar recent au apărut îngrijorări cu privire la infecţiile la o varietate de mamifere şi la posibilitatea ca virusul să evolueze pentru a se răspândi mai uşor între oameni.

Fetiţa din provincia rurală Prey Veng din sud-estul ţării s-a îmbolnăvit pe 16 februarie şi a fost trimisă pentru a fi tratată la spitalul din capitala Phnom Penh.  Avea febră de până la 39 de grade Celsius, cu tuse şi dureri în gât şi a fost diagnosticată miercuri. Ea a murit la scurt timp după aceea, a precizat miercuri seară Ministerul Sănătăţii din Cambogia într-un comunicat.

Ministrul cambodgian al Sănătăţii, Mam Bunheng, a avertizat că gripa aviară reprezintă un risc deosebit pentru copiii care colectează sau consumă ouă de la păsările de curte, se joacă cu păsările sau le curăţă coteţurile.

Simptomele infecţiei cu H5N1 sunt similare cu cele ale altor gripe, incluzând tuse, dureri şi febră, iar în cazurile grave, pacienţii pot dezvolta pneumonie care le poate pune viaţa în pericol.

Cambodgia a avut 56 de cazuri de H5N1 la om din 2003 până în 2014, iar 37 dintre acestea au fost fatale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

La nivel mondial, aproximativ 870 de infecţii umane şi 457 de decese au fost raportate la OMS în 21 de ţări. Dar ritmul a încetinit, iar în ultimii şapte ani s-au înregistrat aproximativ 170 de infecţii şi 50 de decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici