O filială Danone din China este acuzată de mituirea unor medici

Filiala companiei Danone în China, Nutricia, este suspectată de acte de corupţie, conform presei de stat de la Beijing.

189 afișări
Imaginea articolului O filială Danone din China este acuzată de mituirea unor medici

O filială Danone din China este acuzată de mituirea unor medici (Imagine: Shutterstock)

Nutricia a mituit "peste 100 de medici, din 14 spitale, la Beijing, cu scopul de a stimula vânzările de medicamente", a anunţat publicaţia 21st Century Business Herald, citând dovezi pe care le-a obţinut de la o sursă medicală.

Cel puţin 12 medici din două spitale au fost mituiţi cu sume în valoare de 300.000 de yuani (aproximativ 36.000 de euro), potrivit acestei surse.

Presa de stat a acuzat săptămâna trecută o altă filială Danone, Dumex, că a mituit oficiali din cadrul spitalelor cu câte 10.000 de yuani fiecare.

Danone s-a angajat să verifice aceste informaţii, dar reprezentanţa sa din China nu a putut fi contactată pentru a comenta acuzaţiile împotriva filialei sale Nutricia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici