O grupare islamistă ameninţă că va comite atacuri la JO de la Beijing

O grupare islamistă puţin cunoscută a ameninţat că va comite atacuri împotriva Jocurilor Olimpice din China şi le-a cerut musulmanilor să nu ia parte la nici o activitate legată de acestea, au anunţat joi două firme din Statele Unite specializate în monitorizarea terorismului.

20 afișări
Imaginea articolului O grupare islamistă ameninţă că va comite atacuri la JO de la Beijing

O grupare islamistă ameninţă că va comite atacuri la JO de la Beijing (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partidul Islamic din Turkistan (TIP) a lansat o nouă ameninţare (...) împotriva Jocurilor Olimpice de la Beijing", a precizat SITE Intelligence Group. Un raport similar a fost publicat şi de IntelCenter.

"Nu staţi în acelaşi autobuz, în acelaşi tren, în acelaşi avion, în aceleaşi clădiri sau oriunde sunt şi chinezi", a avertizat TIP, potrivit SITE, într-o înregistrare video intitulată "Apel către poporul musulman din toată lumea".

Autorităţile chineze au dezminţit în iulie revendicarea de către această grupare a unor explozii înainte de Jocurile Olimpice. TIP a prezentat o înregistrare video cu o ameninţare la adresa Jocurilor şi în care revendica exploziile unor autoboze din Shanghai şi Kunming, capitală a provinciei Yunnan, din sud-vestul Chinei.

În noua înregistrare video, datată la 1 august, naratorul "descrie barbarismul demonstrat de China faţă de musulmani şi de Turkistanul de Est, justificând jihadul declarat împotriva regimului comunist", precizează SITE.

În această înregistrare, musulmanilor li se cere să ofere sprijin financiar, fizic, spiritual şi verbal.

"China (...) respinge islamul şi împinge forţele musulmane spre ateism prin capturarea şi uciderea profesorilor islamişti şi distrugând şcolile islamice", se menţionează în înregistrarea video, potrivit SITE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici