O înhumare colectivă a fost amânată în Filipine, din cauza unor focuri de armă

Înhumarea colectivă a unor victime ale taifunului Haiyan în Filipine a fost amânată, miercuri, după ce convoiul care transporta cadavrele a fost nevoit să se întoarcă din drum din cauza unor focuri de armă, a anunţat primarul din Tacloban, unul dintre oraşele cele mai afectate.

127 afișări
Imaginea articolului O înhumare colectivă a fost amânată în Filipine, din cauza unor focuri de armă

O înhumare colectivă a fost amânată în Filipine, din cauza unor focuri de armă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Terminaserăm de săpat groapa pentru o înhumare colectivă. Am încărcat camionul cu cadavre", a explicat Alfred Romualdez.

Dar pe drum, "poliţia le-a cerut să se întoarcă", a adăugat el. "De fapt, au fost focuri de armă".

Această nouă informaţie ilustrează dificultăţile cu care se confruntă autorităţile care încearcă să elibereze drumurile de cadavre, în timp ce experţii se tem de riscurile unor epidemii odată cu descompunerea rapidă a corpurilor.

Mirosul pestilenţial se menţine în aer, iar autorităţile au recunoscut că recuperarea cadavrelor este în întârziere din cauza lipsei sacilor mortuari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici