O înregistrare al-Qaida prezintă doi poliţişti care predau armele insurgenţilor

O grupare afiliată al-Qaida din Irak a difuzat duminică o înregistrare video despre care afirmă că prezintă doi ofiţeri de poliţie irakieni care regretă acţiunile anterioare şi predau armele insurgenţilor.

1 afișare
Imaginea articolului O înregistrare al-Qaida prezintă doi poliţişti care predau armele insurgenţilor

O înregistrare al-Qaida prezintă doi poliţişti care predau armele insurgenţilor

Înregistrarea şi un comunicat care preciza că poliţiştii "revin în rândul islamiştilor" par să sugereze o schimbare a tacticilor de propagandă ale Statului Islamic în Irak. Imagini anterioare ale grupării prezentau oficiali guvernamentali şi soldaţi capturaţi care erau împuşcaţi mortal după ce îşi exprimau regretul pentru activităţile lor.

În imagini pot fi văzuţi cei doi bărbaţi zâmbind, fără a fi însoţiţi de militanţi înarmaţi, ca în înregistrările anterioare. Gruparea nu a precizat cum au fost capturaţi aceştia sau care va fi soarta lor.

"Resping poliţia irakiană, care este o unealtă în mâinile (...) cruciaţilor şi ale infidelilor", a afirmat un bărbat identificat drept colonelul Ayad Ismail Muhaymid, adjunct al comandantului poliţiei din provincia Diyala.

"Acţiunile la care sunt supuşi fraţii şi surorile noastre în închisorile Ministerului de Interne sunt inacceptabile pentru Dumnezeu şi umanitate", a spus celălalt bărbat, identificat drept maiorul Hameed Hadi Hameed.

Autenticitatea înregistrării, care mai prezintă ceea ce par a fi carduri de identificare ale acestora, nu a putut fi stabilită. Aceasta a fost postată pe un site utilizat adesea de al-Qaida şi alte grupări insurgente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici