O înregistrare video postată online prezintă cadavrele ostaticilor executaţi în Nigeria

O înregistrare video postată online prezintă cadavrele ostaticilor străini executaţi în Nigeria de gruparea islamistă Ansar al-Muslimin (Ansaru).

358 afișări
Imaginea articolului O înregistrare video postată online prezintă cadavrele ostaticilor executaţi în Nigeria

O înregistrare video postată online prezintă cadavrele ostaticilor executaţi în Nigeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea video a fost postată pe YouTube şi arată cel puţin patru dintre victimele răpite luna trecută.

Autorităţile din Marea Britanie, Italia şi Grecia consideră că este foarte probabil ca ostaticii să fi fost executaţi.

Gruparea islamistă nigeriană Ansar al-Muslimin (Ansaru), afiliată organizaţiei islamiste Boko Haram, a anunţat duminică moartea a şapte angajaţi ai unei companii de construcţii care fuseseră luaţi ostatici luna trecută. Gruparea susţine că ostaticii au fost executaţi din cauza unei operaţiuni militare nigeriano-britanică.

Muncitorii răpiţi erau doi libanezi, doi sirieni, un grec, un italian şi un britanic care lucrau pentru compania libaneză de construcţii Setraco. Ei fuseseră răpiţi pe 16 februarie.

"Este vorba de un act terorist", a anunţat Guvernul italian, preşedintele Giorgio Napolitano denunţând un "asasinat barbar". Guvernul italian a precizat că nu există informaţii despre vreo operaţiune militară pentru eliberarea ostaticilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici