O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţia din SUA. Zeci de reporteri au fost răniţi, deşi s-au legitimat

  • Poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele cu protestatarii au escaladat
  • Mai mulţi jurnalişti au fost atacaţi
3270 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţia din SUA. Zeci de reporteri au fost răniţi, deşi s-au legitimat

O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţia din SUA. Zeci de reporteri au fost răniţi, deşi s-au legitimat

Poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele au escaladat, după moartea ui George Floyd, scrie USA Today.
 
USA Today, o reţea ce cuprinde mai multe publicaţii din SUA relatează povestea a zeci de jurnalişti care au fost atacaţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că mulţi dintre aceştia s-au legitimat. 
 
„Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de firmare arată o lipsă profundă de respect faţă de categoriile profesionale care încearcă să îşi facă meseria şi să documente un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat”, a spus Carlos Martines de la Serna, directorul Comiterului de Protecţie a Jurnaliştilor. 
 
Duminica trecută, poliţia din Des Moines a arestat-o pe Andrea Sahouri, reporter la Des Moines Register, parte a reţelei USA Today, pentru că nu a reuşit să se dea la o parte atunci când forţele de ordine încercau să elibereze zona. 
 
Sâmbătă noaptea, Brenden Hunter, un alt reporter, de la Detroit Free Press, a ajuns la urgenţe, după ce a inhalat gaz lacrimogen.  
 
Fotograful freelancer Linda Tirado a scris pe Tweeter sâmbătă dimineaţa că a fost lovită cu un glonţ de cauciuc în ochiul stâng, în Minneapolis, şi a mers la spital pentru o intervenţie de urgenţă. Într-un update ce a urmat după câteva ore, aceasta a scris că nu-şi va mai recupera vederea cu ochiul stâng, dar va continua să practice meseria. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici