O jurnalistă iraniană este deţinută de autorităţile iraniene de 52 de zile

Traducătoarea ziarului spaniol El Mundo în Iran, jurnalista Fariba Pajooh, este arestată de 52 de zile, fiind acuzată de autorităţile iraniene de "propagandă împotriva regimului".

25 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă iraniană este deţinută de autorităţile iraniene de 52 de zile

Femei încarcerate în penitenciarul Evin din Teheran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnalista, traducătoare pentru El Mundo în cursul alegerilor din iunie, a fost arestată în prima zi a Ramadanului, pe 22 august, fiind încarcerată în penitenciarul Evin din Teheran.

"Fariba este acuzată de propagandă împotriva Republicii Islamice Iran", explică avocata sa, Mina Jafari.

"Soţului lui Fariba i s-a spus că ar putea fi acuzată şi de relaţii cu străinii, dar nimic nu este clar", afirmă tatăl jurnalistei de 28 de ani.

Fariba nu s-a putut întâlni cu avocatul şi a fost închisă într-o celulă de mai puţin de doi metri pătraţi în primele trei zile de detenţie, ulterior fiind transferată într-o celulă unde sunt şi alţi jurnalişti.

"Cazul Fariba este un exemplu de presiuni asupra zecilor de jurnalişti şi activişti politici", după controversatul scrutin prezidenţial din iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici