O misiune militară internaţională la locul prăbuşirii MH17 nu este "realistă", afirmă Haga

Trimiterea unei misiuni militare internaţionale pentru a securiza locul catastrofei aeriene din estul Ucrainei nu este în acest moment "realistă", a declarat duminică, la Haga, premierul olandez Mark Rutte.

693 afișări
Imaginea articolului O misiune militară internaţională la locul prăbuşirii MH17 nu este "realistă", afirmă Haga

Premierul olandez Mark Rutte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rutte a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă, că separatiştii din această regiune dispun de o prezenţă armată importantă şi a subliniat că nu ar fi realist să fie trimisă o misiune militară internaţională.

"Nici chiar o intervenţie militară de foarte mare amploare nu ne-ar asigura un avantaj", a adăugat el, la zece zile după distrugerea în zbor a unui avion Boeing în estul Ucrainei, catastrofă soldată cu 298 morţi, inclusiv 193 de olandezi şi 28 de australieni.

"Riscul unei misiuni internaţionale se datorează conflictului din Ucraina", a apreciat premierul olandez.

"Iar succesul misiunii de repatriere (a cadavrelor) depinde de capacitatea de a evita o escaladare (a luptelor) în această zonă", a adăugat Rutte.

Numeroase cadavre au fost aduse deja în Olanda, dar altele se află în continuare la faţa locului.

Rutte a dat asigurări că au fost examinate "toate opţiunile" cu privire la securizarea zonei unde a avut loc catastrofa.

"Guvernul a decis astăzi să-şi consolideze prezenţa (în Ucraina) pas cu pas", a declarat premierul.

Olanda este însărcinată cu procesul de identificare a victimelor şi conduce ancheta cu privire la cauzele prăbuşirii.

Duminică, un grup de 30 de experţi medico-legişti olandezi s-a deplasat spre locul unde s-a prăbuşit avionul malaysian care efectua zborul MH17.

Olandezii au putut să obţină un acces în această zonă în urma unui acord între Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi separatişti proruşi, a informat Haga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici