O moldoveancă, între cele 22 de victime ale accidentului de la Moscova. Chişinăul anunţă că alţi şase cetăţeni moldoveni au fost răniţi

Şase străini, inclusiv o femeie din Republica Moldova, au murit marţi în accidentul de metrou de la Moscova, soldat cu 22 de victime, potrivit unor surse citate de agenţii ruseşti de presă. Chişinăul a anunţat oficial că un moldovean a murit şi alţi şase au fost răniţi în accidentul de la Moscova.

595 afișări
Imaginea articolului O moldoveancă, între cele 22 de victime ale accidentului de la Moscova. Chişinăul anunţă că alţi şase cetăţeni moldoveni au fost răniţi

O moldoveancă, între cele 22 de victime ale accidentului de la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE: Chişinăul anunţă că un moldovean a murit şi alţi şase au fost răniţi în accidentul de la Moscova

Un cetăţean al Republicii Moldova şi-a pierdut viaţa, iar alţi şase au fost răniţi în accidentul de metrou de la Moscova, a anunţat, într-un  comunicat, Ministerul de Externe de la Chişinău.

Potrivit MAE de la Chişinău, reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova la Moscova sunt în contact permanent cu autorităţile ruse şi oferă asistenţa necesară cetăţenilor Republicii Moldova care au fost răniţi în accident.

Potrivit agenţiei Interfax, care citează o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă ale capitalei ruse, doi bărbaţi din China, în vârstă de 33 şi 40 de ani, doi tadjici, în vârstă de 24 şi 25 de ani, un cetăţean din Kîrgîzstan, în vârstă de 24 de ani, şi o femeie în vârstă de 46 de ani din Republica Moldova au murit în accident.

De asemenea, o femeie în vârsstă de 32 de ani de la Koloma, o localitate din regiunea moscovită, a murit în accident. Locul de reşedinţă a altor cinci victime urmează să fie stabilit, restul fiind locuitori ai capitalei.

Potrivit agenţiei Itar-Tass, care citează o sursă medicaă de la Moscova, bilanţul victimelor a ajuns la 22 de morţi. "Numărul total al răniţilor este de 162; 22 de persoane au murit", a declarat această sursă.

În prezent, 129 de persoane rănite în accident sunt internate în 15 spitale, a precizat sursa citată, adăugând că "alte 11 persoane au primit asistenţă în ambulatoriu".

Tragicul accident a avut loc marţi la ora locală 8.39 (7.39, ora României), pe "banda albastră" a reţelei de metrou din Moscova, între staţiile Park Pobedî şi Slavianski Bulvar.

Trei vagoane au deraiat, în timp ce metroul circula cu viteză, iar toţi pasagerii de la bord au fost blocaţi în subteran. Cauza accidentului nu a fost stabilită încă de către anchetatori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici