O moschee din Tripoli, atacată de 200-300 de persoane înarmate

Un grup de 200-300 de bărbaţi puternic înarmaţi a atacat o moschee la Tripoli în noaptea de duminică spre luni şi a profanat mormintele a doi imami, potrivit martorilor.

308 afișări
Imaginea articolului O moschee din Tripoli, atacată de 200-300 de persoane înarmate

O moschee din Tripoli, atacată de 200-300 de persoane înarmate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ei au ajuns la scurt timp după ora 22.00 (23.00 ora României), erau 200-300, înarmaţi, cu vehicule echipate cu mitraliere grele şi au plecat în jurul orei 01.00 (02.00 ora României)", a declarat pentru AFP Mahmoud Rahmane, vecin cu moscheea Al-Masri din nord-estul Tripoli.

"Au forţat poarta de intrare în moschee după ce au săpat terenul, au deschis mormintele imamilor Abdel Rahmane el-Masri şi Salem Abu Seif şi au luat cu ei relicvele", a adăugat el.

Exemplare din Coran şi mai multe cărţi au fost arse în incinta moscheii situate în apropierea unei şcoli coranice, a constatat un jurnalist al AFP.

Un profesor de la şcoala coranică a confirmat aceste fapte sub acoperirea anonimatului.

"Aceştia aveau toţi barbă şi erau îmbrăcaţi în uniformă militară. Sunt cu siguranţă islamişti extremişti care vor să provoace tulburări, vor puterea, vor să controleze Libia", a declarat el.

Pe de altă parte, două cimitire - unul din Gargarech în vestul Tripoli şi altul în apropiere de aeroport - au fost atacate, în urmă cu săptămână, cu utilaje de şantier, potrivit martorilor oculari contactaţi de AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici