O moschee în care se aflau 80 de civili a fost bombardată în Mariupol

O moschee din Mariupol, oraş portuar din sud-estul Ucrainei, unde se adăposteau 80 de civili, a fost bombardată de forţele ruse, a anunţat sâmbătă Ministerul ucrainean de Externe, conform NDTV.

1927 afișări
Imaginea articolului O moschee în care se aflau 80 de civili a fost bombardată în Mariupol

FOTO AFP

„Moscheea sultanului Suleiman Magnificul şi a soţiei sale Roxolana (Hurrem Sultan) din Mariupol a fost bombardată de invadatorii ruşi. Peste 80 de adulţi şi copii se ascund acolo din cauza bombardamentelor, inclusiv cetăţeni din Turcia", a scris ministerul pe contul său de Twitter.

Hindustan Times spune că nu este deocamdată clar dacă este vorba de aceeaşi moschee în care 86 de cetăţeni turci, inclusiv 34 de copii, s-au refugiat în timp ce rachetele ruseşti asediau oraşul.

Un purtător de cuvânt al ambasadei ucrainene din Turcia, citând informaţii de la primarul din Mariupol, afirmase că cetăţenii turci s-au refugiat în moschee pentru a scăpa de atacurile ruseşti asupra oraşului-port încercuit de la Marea Azov.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici