O navă a eşuat luni dimineaţă în Canalul Suez. Trafic a fost reluat

Nava Glory a eşuat luni dimineaţă în Canalul Suez, potrivit agenţiei de navigaţie Leth, care a precizat că se fac eforturi pentru a repune nava pe linia de plutire. Nava navighează sub pavilionul Insulelor Marshall, potrivit MarineTraffic şi VesselFinder.

1799 afișări
Imaginea articolului O navă a eşuat luni dimineaţă în Canalul Suez. Trafic a fost reluat

O nouă navă a eşuat luni dimineaţă în O nouă navă a eşuat luni dimineaţă în Canalul Suez

UPDATE. Situaţia s-a rezolvat în Egipt, unde cargoul MV Glori, care plutea în Canalul Suez transportând peste 65.000 de tone de porumb din Ucraina cu destinaţia China 

Marfa blocată în Canalul Suez a fost repusă pe mare: un tweet al armatorului, agenţia norvegiană Leth anunţă: „M/V GLORY a fost repus pe apă de remorchere ale Autorităţii Canalului Suez. 21 de nave spre sud îşi vor începe/relua tranzitele. Sunt aşteptate doar întârzieri scurte”.

Traficul pe Canalul Suez, unde trece 10% din comerţul mondial, nu a fost întrerupt de accidentul suferit de cargoul MV Glory: a asigurat-o şeful Autorităţii Canalului Suez, Osama al-Rabie. „Traficul se desfăşoară în mod normal pe Canalul Suez”, a observat el, subliniind că muncitorii „au tratat cu profesionalism defecţiunea survenită la bordul Glory în timpul trecerii acestuia”. Chiar şi agenţia de navigaţie norvegiană Leth a confirmat că nava eşuată a fost repusă pe traseu.

////////////////////////////////////////////////

Un angajat al Autorităţii Canalului Suez a declarat pentru CNBC că alte nave din canal pot încă trece pe lângă Glory, care a eşuat, în jurul orei 9:30, ora României.

Canalul Suez este una dintre cele mai importante căi navigabile din lume, cele 120 de mile ale sale găzduind 30% din traficul maritim global de containere şi 12% din tot comerţul global, în valoare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari anual.

În martie 2021, un petrolier masiv de 220.000 de tone, numit Ever Given, a rămas blocat timp de şase zile pe Canalul Suez, provocând cea mai lungă închidere a acestuia din cauza unei nave.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici