O navă cu migranţi venezueleni la bord s-a scufundat în apropiere de Curaçao

O navă cu migranţi venezueleni la bord s-a scufundat în apropiere de Curaçao, iar 32 de persoane sunt date dispărute în urma naufragiului, potrivit unui politician venezuelean din opoziţie, citat de BBC.

220 afișări
Imaginea articolului O navă cu migranţi venezueleni la bord s-a scufundat în apropiere de Curaçao

O navă cu migranţi venezueleni la bord s-a scufundat în apropiere de Curaçao

Cele 32 de persoane au plecat vineri dintr-un sat aflat în nord-vestul statului venezuelean Falcón. Rudele acestora au anunţat că nu au primit nicio veste de la ei de atunci.

BBC notează că aceasta este cea de-a treia navă cu migranţi venezueleni care se scufundă în ultimele săptămâni.

„Niciunul dintre membrii grupului nu a luat legătura cu rudele, ceea ce ne face să ne gândim la ce este mai rău”, a declarat politicianul Luis Stefanelli, care acuză Guvernul de la Caracas de „neglijenţă criminală” pentru că nu a trimis echipe care să îi caute pe cei dispăruţi.

Autorităţile din Venezuela au refuzat să comenteze informaţiile.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste patru milioane de persoane au părăsit Venezuela din 2015 şi până în prezent, ca urmare a crizei profunde cu care se confruntă această ţară. Criza din Venezuela a dus la un nivel extrem de ridicat al inflaţiei, o rată ridicată a şomajului, iar produse esenţiale, precum alimentele şi medicamentele se găsesc extrem de greu. Sute de mii de persoane au nevoie disperată de ajutor umanitar în Venezuela, potrivit organizaţiilor internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici