O navă de război americană a doborât rachete lansate de rebelii susţinuţi de Iran

O navă de război americană desfăşurată în Orientul Mijlociu a doborât trei rachete şi mai multe drone lansate de rebelii susţinuţi de Iran în Yemen, care ar fi putut viza ţinte din Israel, a declarat Pentagonul.

847 afișări
Imaginea articolului O navă de război americană a doborât  rachete lansate de rebelii susţinuţi de Iran

O navă de război americană a doborât rachete lansate de rebelii susţinuţi de Iran

USS Carney, un distrugător al marinei americane care navighează în nordul Mării Roşii, a interceptat rachetele care fuseseră lansate de forţele Houthi, care duc de mai mulţi ani un război insurgent împotriva regimului susţinut de Arabia Saudită din Yemen.

Generalul de brigadă Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că armata americană "nu poate spune cu siguranţă" încotro se îndreptau rachetele şi dronele, dar că acestea au fost lansate din Yemen şi se îndreptau spre nord, deasupra Mării Roşii, în direcţia Israelului.

Interceptările au loc pe fondul tensiunilor în creştere în regiune, după atacul Hamas asupra civililor israelieni. Hamas este sprijinit de Iran, la fel ca şi Hezbollah, susţinut de Iran.

SUA au trimis două grupuri de portavioane în regiune în încercarea de a descuraja Iranul, iar oficialii americani - inclusiv preşedintele Joe Biden - au declarat public că această demonstraţie de forţă a fost menită să trimită un avertisment Teheranului în cazul în care ar fi escaladat ostilităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici