O navă de război germană, parte a misiunii UE în Marea Roşie, a doborât două drone ale Houthi

O navă de război germană a doborât două drone în Marea Roşie, pe fondul escaladării atacurilor Houthi din Yemen şi al eforturilor Uniunii Europene de a proteja transportul maritim internaţional, au declarat oficiali de la Berlin.

450 afișări
Imaginea articolului O navă de război germană, parte a misiunii UE în Marea Roşie, a doborât două drone ale Houthi

Riscurile de transport maritim au crescut din cauza atacurilor repetate ale militanţilor grupării Houthi, apropiată Iranului, în Marea Roşie şi în strâmtoarea Bab el-Mandeb începând din noiembrie, în ceea ce rebelii susţin că sunt acte de solidaritate cu palestinienii împotriva Israelului în războiul din Gaza, notează Reuters.

Fregata Hessen a marinei germane, care a ajuns la începutul acestei luni în regiune, a doborât, marţi, dronele în mai puţin de 20 de minute de la lansarea fiecăreia dintre ele, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Berlin.

"Ele au fost recunoscute de sistemul radar şi aveau o rază de acţiune diferită. De aceea au fost folosite două arme diferite", a declarat purtătorul de cuvânt.

Franţa, Grecia şi Italia se numără şi ele printre ţările care vor participa la misiunea UE în Marea Roşie. Ţările participante vor fi mandatate să protejeze navele comerciale şi să intercepteze atacurile, dar nu vor lua parte la lovituri împotriva Houthi pe uscat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici