O navă de trasport a fost lovită de un proiectil lansat rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran / Situaţia escadalează în zona Mării Roşii

O navă de trasport sub pavilion liberian a luat foc vineri în Marea Roşie după ce a fost lovit de un proiectil lansat din Yemenul controlat de rebeli, au anunţat autorităţile.

3325 afișări
Imaginea articolului O navă de trasport a fost lovită de un proiectil lansat rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran / Situaţia escadalează în zona Mării Roşii

O navă de trasport a luat foc după ce a fost lovită de un proiectil lansat rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran / Situaţia escadalează în zona Mării Roşii

Atacul asupra navei Al Jasrah, deşi nu a provocat răniţi, escaladează şi mai mult campania rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, care au revendicat o serie de atacuri cu rachete în ultimele zile în Marea Roşie şi în strâmtoarea strategică Bab el-Mandeb.

Atacurile sunt un răspuns la războiul dintre Israel şi Hamas şi la ofensiva aeriană şi terestră care vizează Fâşia Gaza, deşi legăturile cu navele vizate de atacurile rebelilor au devenit tot mai slabe - sau inexistente - pe măsură ce atacurile continuă.

Firma privată de informaţii Ambrey a confirmat, de asemenea, că atacul a avut loc.

"Se pare că proiectilul a lovit partea de babord a navei şi un container a căzut peste bord din cauza impactului. Proiectilul a provocat un incendiu pe punte, care a fost transmis prin radio", a precizat compania.

Operaţiunile comerciale maritime ale armatei britanice din Regatul Unit, care monitorizează rutele de transport maritim din Orientul Mijlociu, a semnalat, de asemenea, atacul, avertizând navele să fie prudente.

Nava Al Jasrah este operată de către transportatorul naval Hapag Lloyd, cu sediul în Germania, care a refuzat să comenteze imediat.

Ambrey a precizat că Hapag Lloyd "este cunoscută ca având birouri în porturile israeliene Ashdod, Haifa şi Tel Aviv".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici