O navă militară americană mobilizată în apropierea coastelor Libiei, din "precauţie"

Statele Unite au decis să mobilizeze o navă amfibie de asalt, cu o mie de militari la bord, în apropierea coastelor Libiei, pentru a fi pregătite să conducă o eventuală operaţiune de evacuare a ambasadei de la Tripoli.

731 afișări
Imaginea articolului O navă militară americană mobilizată în apropierea coastelor Libiei, din "precauţie"

O navă militară americană mobilizată în apropierea coastelor Libiei, din "precauţie" (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

USS Bataan urmează să ajungă în zonă "în cursul următoarelor zile", a afirmat pentru AFP un oficial american din cadrul Apărării.

Este vorba despre o simplă "măsură de precauţie", pentru a fi pregătiţi să efectuăm o operaţiune de evacuare dacă situaţia din Libia, ţară care plonjează în anarhie, se va agrava, a precizat el.

Diplomaţia americană a anunţat săptămâna trecută că ambasada sa de la Tripoli funcţiona "în mod normal", în pofida ofensivei lansate împotriva miliţiilor islamiste de către un general disident, Khalifa Haftar.

Bataan este dotată cu mai multe elicoptere care pot facilita evacuarea personalului diplomatic.

Statele Unite au sporit "măsurile de precauţie", ca reacţie la atacul din 11 septembrie 2012 împotriva consulatului american de la Benghazi, soldat cu moartea a patru americani, între care ambasadorul Christopher Stevens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici