O navă siriană care transportă "orz furat" din Ucraina de către ruşi, acostează în Liban

O navă de marfă siriană, sancţionată de Statele Unite şi care transporta ceea ce Ucraina spune că este orz furat din ţara devastată de război, a acostat în Liban, a anunţat joi misiunea diplomatică ucraineană în această ţară din Orientul Mijlociu.

7643 afișări
Imaginea articolului O navă siriană care transportă "orz furat" din Ucraina de către ruşi, acostează în Liban

Potrivit Ambasadei Ucrainei la Beirut, cargoul Laodicea a acostat în portul Tripoli, al doilea oraş ca mărime din Liban. Acesta transporta 5.000 de tone de făină şi 5.000 de tone de orz, a precizat ambasada, conform AP.

Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat nava Laodicea în 2015 pentru afilierea sa la guvernul sirian al preşedintelui Bashar Assad.

Ucraina a acuzat Rusia că a jefuit cereale şi oţel de pe teritoriul său de când Moscova a invadat ţara la sfârşitul lunii februarie. Ambasada de la Beirut nu a dat detalii şi nu a precizat cum ar fi fost furat orzul din Ucraina.

Marine Traffic, care monitorizează traficul naval şi localizarea navelor pe mare, a confirmat, de asemenea, că navele au acostat joi la Tripoli. Laodicea se îndrepta iniţial către portul Tartus din Siria şi trebuia să ajungă acolo la începutul acestei săptămâni.

Nu se cunoaşte motivul pentru care nava a redirecţionat către Liban şi nici dacă descarcă sau nu încărcătura aici.

La începutul zilei de joi, ambasadorul ucrainean Ihor Ostash s-a întâlnit cu preşedintele libanez Michel Aoun şi l-a avertizat pe liderul libanez că achiziţionarea de bunuri furate din Rusia ar "afecta legăturile bilaterale", potrivit comunicatului ambasadei. Kievul a lăudat anterior Libanul pentru că a condamnat Rusia pentru războiul său împotriva Ucrainei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici