- Home
- Externe
- (30.06.2022, 19:16)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă decizie istorică a Curţii Supreme din SUA. Limitează o parte din puterile lui Joe Biden
- Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) şi-a pierdut o parte din puterea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
- Decizia istorică a Curţii Supreme a SUA reprezintă un eşec major pentru planurile preşedintelui Joe Biden privind schimbările climatice.
- Militanţii pentru protecţia mediului au reacţionat cu consternare, unii dintre ei calificând hotărârea drept o "depăşire a limitelor judiciare".
Urmărește
4286 afișări
Procesul împotriva EPA a fost intentat de Virginia de Vest în numele altor 18 state, majoritatea conduse de republicani, şi al unora dintre cele mai mari companii de cărbune din ţară, scrie BBC.
Aceştia au contestat dacă agenţia are puterea de a reglementa emisiile care încălzesc planeta pentru sectoarele energetice la nivel de stat sau doar pentru centralele electrice individuale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Netanyahu respinge acuzaţiile de corupţie: Pur şi simplu ridicole
-
Sondaj: Pe ce model şi-ar dori ucrainenii ca ţara să adere la NATO
-
Austria sprijină sirienii care vor să se întoarcă în ţara lor după căderea regimului Assad
Aceste 19 state se temeau că sectoarele lor energetice vor fi reglementate şi că vor fi obligate să renunţe la utilizarea cărbunelui.
Printr-o hotărâre cu 6 voturi pentru şi 3 împotrivă, instanţa a dat dreptate statelor conservatoare şi companiilor producătoare de combustibili fosili, convenind că Congresul nu a "intenţionat să delege... decizii de o asemenea importanţă economică şi politică".
Curtea nu împiedică complet EPA să facă aceste reglementări în viitor - dar transmite că Congresul ar trebui să spună clar că autorizează această putere. Iar Congresul a respins anterior programele de limitare a emisiilor de carbon propuse de EPA.
Grupurile de protecţie a mediului sunt profund îngrijorate de acest rezultat, deoarece, din punct de vedere istoric, cele 19 state au făcut puţine progrese în ceea ce priveşte reducerea emisiilor, necesară pentru a limita schimbările climatice.
Aceste state au reprezentat 44% din emisiile SUA în 2018, iar din 2000 până în prezent au obţinut o reducere medie de doar 7% a emisiilor lor.
"Hotărârea de astăzi a Curţii Supreme subminează autoritatea EPA de a proteja oamenii de poluarea climatică într-un moment în care toate dovezile arată că trebuie să acţionăm de urgenţă", a declarat Vickie Patton, consilier general al Environmental Defense Fund (EDF).
Aceasta înseamnă că preşedintele Biden se bazează acum pe o schimbare de politică din partea acestor state sau pe o schimbare din partea Congresului - în caz contrar, este puţin probabil ca SUA să îşi atingă obiectivele climatice.
Aceasta este o pierdere semnificativă pentru preşedintele care şi-a început mandatul cu promisiunea de a intensifica eforturile SUA în domeniul mediului şi al climei.
În prima sa zi de mandat, el a reintrodus ţara în Acordul de la Paris, primul acord universal cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic privind obiectivele în materie de schimbări climatice.
El s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 52% până în 2030 faţă de nivelurile din 2005.
Rezultatul acestui caz va fi luat în considerare de guvernele din întreaga lume, deoarece va afecta eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice. SUA reprezintă aproape 14% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Austria este de acord cu admiterea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
O profesoară din Brașov a câștigat titlul de cea mai rapidă cititoare din lume. Cine este Teodora Voinescu
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
17 zile de viscol și ninsori în luna ianuarie, în România, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:17
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1021. Zelenski: Ucraina nu-şi va sacrifica tinerii pentru arme / Liderul opoziţiei germane promite sprijin pentru întregul arsenal al Ucrainei / Zelenski caută o soluţie diplomatică la războiul din Rusia şi propune un plan pentru trupele străine
-
astăzi, 13:10
42 de lingouri de aur nedeclarate, găsite în bagajele unui român pe aeroportul din Timişoara