O nouă furtună tropicală care se transformă în uragan ameninţă Florida

Furtuna tropicală Nicole se apropie de coasta atlantică a Floridei. Furtuna s-ar putea transforma în uragan, avertizează specialiştii.

504 afișări
Imaginea articolului O nouă furtună tropicală care se transformă în uragan ameninţă Florida

O nouă furtună tropicală care se transformă în uragan ameninţă Florida

Furtuna tropicală Nicole ar putea să se transforme miercuri în uragan, în timp ce se apropia de coasta atlantică a Floridei, ameninţând să lovească regiunea cu valuri de ploi torenţiale şi vânturi puternice.

Furtuna, care se deplasează cu 21 km pe oră, se află în apropiere sau deasupra Bahamasului şi va ajunge pe coasta de est a Floridei în cursul nopţii, a precizat centrul pentru uragane.

„Valul de furtună va fi însoţit de vânturi mari şi dăunătoare. Locuitorii din zona de avertizare trebuie să asculte de oficialii locali", a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Mai multe comitate de pe coasta Floridei au emis ordine de evacuare obligatorie şi voluntară pentru locuitorii care trăiesc în apropierea coastei şi pe insulele. Totodată, autorităţile au deschis adăposturi în şcoli şi centre comunitare.

Numeroase districte şcolare şi universităţi din regiune au anulat cursurile pentru restul săptămânii, în timp ce Aeroportul Internaţional din Orlando a anunţat că îşi încetează operaţiunile comerciale începând de miercuri, la ora 16.00.

Furtuna se va deplasa în sudul Georgiei joi şi va ajunge vineri în Carolina. În Bahamas, unii locuitori şi-au evacuat casele, în timp ce vântul şi inundaţiile au afectat zone, inclusiv insula Abaco.

Departamentul de Meteorologie din Bahamas a declarat că au fost raportate valuri de furtună de aproape 1,2 metri la nord de oraşul Treasure Cay din Abaco.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici