O nouă grevă a marinarilor greci ameninţă transportul regional în perioada vacanţei de Paşti

Sindicatul marinarilor greci (Pno) a făcut apel luni la o grevă de 48 de ore marţi şi miercuri, la trei săptămâni după o grevă precedentă, care riscă să priveze insulele de legături maritime în plină perioadă a vacanţei de Paşti.

73 afișări
Imaginea articolului O nouă grevă a marinarilor greci ameninţă transportul regional în perioada vacanţei de Paşti

O nouă grevă a marinarilor greci ameninţă transportul regional în perioada vacanţei de Paşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mişcarea care "urmează grevei de 48 de ore din 19 şi 20 martie", conform comunicatului Pno, intervine la începutul plecării atenienilor în vacanţa de Paştele ortodox de duminica viitoare.

Nicio legătură nu va exista din portul Piree sau din porturile vecine Lavrion şi Rafina, aflate în apropierea Atenei, conform sindicatului.

"Sectorul se confruntă cu un atac din partea guvernului care vizează desfiinţarea realizărilor profesiunii", continuă textul Pno.

Sindicatul se opune unei legi adoptate recent cu privire la liberalizarea croazierei precum şi unui proiect de lege care trebuie să fie votat marţi de către Parlament cu privire la integrarea unei părţi din fondul de sănătate al marinarilor în cadrul unui nou organism care unifică ansamblul fondurilor.

"Această schimbare va determina o deteriorare a serviciilor medicale pentru familiile marinarilor", arată sindicatul, care a organizat zeci de greve din 2010 şi de la începutul crizei financiare însoţită de măsurile de austeritate solicitate de UE şi FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici