O nouă victimă a atentatelor de la World Trade Center a fost identificată

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a fost ucis în atentatele de la 11 septembrie comise împotriva Turnurilor Gemene, la World Trade Center, a fost identificat, a anunţat luni un medic legist la New York.

863 afișări
Imaginea articolului O nouă victimă a atentatelor de la World Trade Center a fost identificată

O nouă victimă a atentatelor de la World Trade Center a fost identificată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest bărbat, a cărui identitate nu a fost făcută publică la solicitarea familiei sale, este a 1.638-a victimă a atentatelor identificată în urma unor noi teste efectuate asupra rămăşiţelor umane descoperite imediat după atentate.

În total, 2.753 de persoane au fost ucise în tragedia de la 11 septembrie 2001, la New York, după ce două avioane cu pasageri, pilotate de membri ai unor comandouri Al-Qaida, au lovit Turnurile Gemene.

Până în prezent doar 59% dintre aceste victime au putut să fie identificate (1.638), pe bază de ADN.

Însă nu s-a mai găsit vreo urmă pentru restul de 41%, adică 1.115 persoane, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile au colectat 21.906 de rămăşiţe umane, dintre care 63% au fost identificate, potrivit aceleiaşi surse.

Testele continuă, profitând de progresul ştiinţei, pentru identificarea restului de 37%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici