O parcare cu patru etaje s-a prăbuşit în New York. Autorităţile americane au intrat în alertă

  • Cel puţin un mort şi cinci răniţi în urma prăbuşirii clădirii folosite pe post de parcare din Manhattan
  • Bilanţul victimelor ar putea creşte, avertizează salvatorii
  • Salvatorii au folosit în premieră drone pentru descoperirea victimelor
2003 afișări
Imaginea articolului O parcare cu patru etaje s-a prăbuşit în New York. Autorităţile americane au intrat în alertă

Sursa foto: MediafaxFoto

O parcare cu patru etaje s-a prăbuşit lângă Universitatea Pace şi Bursa din New York, ucigând cel puţin un muncitor şi rănind alţi cinci care se aflau în interiorul structurii.

Cauza exactă urmează a fi cercetată însă, anumite probleme la structură ar fi putut determina catastrofa.

„Nu avem niciun motiv să credem că acesta a fost altceva decât un colaps structural”, a declarat reporterilor comisarul de poliţie Keechant Sewell.

O persoană a fost declarată decedată la faţa locului, alte patru au fost duse la spitalele din zonă pentru răni şi o a şasea persoană care a fost rănită a refuzat tratamentul medical, a declarat John Esposito, comandantul Departamentului de Pompieri din New York.

Universitatea Pace, un campus universitar privat ai cărui studenţi, profesori şi personal folosesc structura de parcare, a fost evacuată ca măsură de precauţie, potrivit autorităţilor.

„Această clădire este complet instabilă”, a declarat primarul oraşului New York, Eric Adams.

Înregistrările online ale Departamentului de Clădiri din New York au arătat că structura, la locul prăbuşirii, a fost citată pentru 45 de încălcări, inclusiv 25 din 2003, multe legate de lifturile sale.

Totuşi, un dosar din 2003 consemnează faptul că „există fisuri în placa din tavan”, precum şi „defecte cu fisuri la nivelul betonului”. Doar o penalizare de 800 de dolari au plătit administratorii pentru încălcare iar de atunci clădirea a rămas cu problemele neremediate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici