O parlamentară thailandeză a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru insultarea monarhiei

O activistă devenită parlamentară în Thailanda a fost condamnată miercuri la şase ani de închisoare pentru insultarea monarhiei, a declarat avocatul ei. Femeia a fost judecată din cauza unor mesaje online pe care un judecător le-a considerat defăimătoare pentru coroană, potrivit Reuters.

313 afișări
Imaginea articolului O parlamentară thailandeză a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru insultarea monarhiei

Sursa foto: twitter.com/nanaicez

Rukchanok Srinork, în vârstă de 29 de ani, din partidul progresist Move Forward, ar putea fi exclusă din Parlament dacă instanţa nu va permite eliberarea pe cauţiune, a declarat pentru Reuters avocatul şi colegul deputat Weeranan Huadsri. Srinork va face apel la sentinţă.

Legile care protejează familia regală din Thailanda sunt foarte stricte, pedeapsa pentru o insultă putând ajunge până la 15 ani de închisoare.

Rukchanok a fost găsită vinovată pentru mesajele publicate în 2020 pe platforma X. Ea a criticat implicarea unei companii deţinute de regele Maha Vajiralongkorn în fabricarea unui vaccin COVID-19. Activista a ajuns în Parlament în urma alegerilor din luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici