O parte din romii instalaţi lângă o autostradă în Irlanda vor fi repatriaţi

Circa 60 dintre romii instalaţi în apropierea autostrăzii M50 din regiunea Ballymun, Irlanda, au fost evacuaţi şi escortaţi de poliţie, urmând să fie deportaţi în România cel mai probabil mâine, informează The Irish Times în ediţie online.

1 afișare
Imaginea articolului O parte din romii instalaţi lângă o autostradă în Irlanda vor fi repatriaţi

O parte din romii instalaţi lângă o autostradă în Irlanda vor fi repatriaţi

Poliţiştii s-au întâlnit cu reprezentanţii familiilor de romi la comisariatul din Ballymun în cursul serii trecute şi i-au informat în legătură cu planurile lor de evacuare.

Poliţiştii au anunţat că aproximativ 57 de persoane au evacuat voluntar tabăra improvizată, fiind transportate cu autobuzul la un centru de primire de unde vor fi deportate. Acestea vor fi repatriate cel mai probabil mâine, relatează The Irish Times.

Circa 35 dintre romii aflaţi în tabăra improvizată au refuzat să evacueze zona, precizând că vor ataca ordinul de deportare. Poliţiştii irlandezi vor rămâne la faţa locului astăzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici