O patrulă israeliană, vizată de tiruri din Iordania

O patrulă israeliană a fost marţi dimineaţă ţinta unor tiruri dinspre teritoriul iordanian, în apropiere de un punct de trecere din sudul Israelului, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.

29 afișări
Imaginea articolului O patrulă israeliană, vizată de tiruri din Iordania

O patrulă israeliană, vizată de tiruri din Iordania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul nu s-a soldat cu victime, potrivit acestuia.

Armata iordaniană dezminte informaţiile

Armata iordaniană a dezminţit marţi categoric informaţiile conform cărora o patrulă israeliană a fost vizată de tiruri de pe teritoriul iordanian.

"Nici un tir nu a fost tras de pe teritoriul iordanian în direcţia unei patrule israeliene, iar informaţiile în acest sens sunt lipsite de orice fundament", a declarat o sursă militară iordaniană.

Anterior, o sursă oficială iordaniană declarase că Iordania "nu este la curent cu faptul că o patrulă israeliană a fost marţi dimineaţă ţinta unor tiruri trase de pe teritoriul iordanian".

"O patrulă de poliţişti de frontieră, din apropiere de punctul de trecere Yitzhak Rabin, a fost ţinta unor tiruri trase de persoane necunoscute şi a ripostat, deschizând focul în direcţia lor", declarase anterior purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Acest gen de incident este foarte rar între cele două ţări, care au semnat un acord de pace în 1994.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici