O pisică din Belgia a fost infectată cu noul coronavirus. Este primul caz din Europa

  • După ce un câine din Hong Kong a fost testat pozitiv pentru COVID-19, un al doilea animal a fost confirmat cu noul coronavirus.
  • O pisică din Belgia a fost infectată de către proprietarul său care este la rândul său bolnav de COVID-19.
19115 afișări
Imaginea articolului O pisică din Belgia a fost infectată cu noul coronavirus. Este primul caz din Europa

Pisica unui veterinar din Belgia a fost infectată cu noul coronavirus. Este primul caz din Europa

Preşedintele comitetului ştiinţific belgian şi şeful diviziei de boli virale din Scienzano, Steven Van Gucht, a precizat că acesta este un caz izolat şi că, până în prezent, nu există dovezi ale unei transmisii de la om la animal

„Recent, Facultatea de Medicină Veterinară din Liège a raportat că o infecţie cu coronavirus a fost constatată la o pisică. Pisica a locuit cu proprietarul său, care a început să prezinte simptomele virusului cu o săptămână înaintea pisicii", a explicat Van Gucht, potrivit Notizie.it

Întrucât boala este încă studiată, nu există certitudini cu privire la transmitere.

„Vrem să subliniem că acesta este un caz izolat. Nu există niciun indiciu că este un fapt comun. De asemenea, în acest caz, vorbim despre o transmisie de la om la animal, nu invers. Riscul de transmitere de la animal la om este foarte mic", a mai spus expertul belgian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici