O porţiune din zidul unui monument istoric din Tunisia s-a prăbuşit. Trei oameni au murit

O secţiune a zidurilor istorice din jurul vechiului oraş Kairouan din Tunisia s-a prăbuşit. Trei oameni au murit în urma incidentului, potrivit BBC.

349 afișări
Imaginea articolului O porţiune din zidul unui monument istoric din Tunisia s-a prăbuşit. Trei oameni au murit

Oficialii tunisieni spun că o porţiune de 30 de metri a zidului s-a prăbuşit. Trei oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi, fiind transportaţi la spital.

Autorităţile au deschis o anchetă şi spun că incidentul ar putea avea legătură cu recentele ploi abundente. De asemenea, a fost interzis accesul publicului în alte secţiuni care ar putea să se prăbuşească.

Oraşul Kairouan a fost fondat în anul 670 d.Hr. şi este considerat a fi unul dintre oraşele sfinte din Africa de Nord. A fost capitala lumii musulmane din Africa de Nord timp de patru secole, înainte ca oraşul Tunis să fie desemnat centru politic al Tunisiei în secolul al XII-lea.

Kairouan este sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1988 şi găzduieşte Moscheea celor Trei Uşi, cea mai veche moschee cunoscută cu o faţadă sculptată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici