O rachetă a lovit biroul BBC de la Bagdad, fără a face victime

O rachetă a lovit, vineri, biroul BBC din centrul Bagdadului, fără a face, însă, victime, potrivit serviciilor irakiene de securitate şi unor martori.

13 afișări
Imaginea articolului O rachetă a lovit biroul BBC de la Bagdad, fără a face victime

O rachetă a lovit biroul BBC de la Bagdad, fără a face victime (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectilul a lovit clădirea situată în centrul oraşului Bagdad în jurul orei 14.45 (11.45 GMT), potrivit acestor surse.

"La ora 14.45, o rachetă a lovit acoperişul biroului BBC din Bagdad, provocând pagube materiale, însă nu a fost rănit niciun angajat", a arătat directorul biroului BBC din capitala irakiană, Patrick Howse. Potrivit declaraţiilor acestuia, racheta a cauzat pagube materiale şi a provocat o gaură de un metru în acoperişul biroului, dar nimeni nu a fost rănit.

Din martie, sute de rachete şi de obuze de mortier au fost trase asupra Bagdadului, în special din bastionul şefului radical anti-american Moqtada Sadr, Sadr City, situat în nord-estul capitalei irakiene.

Luptele pe care le poartă miliţiile radicale cu trupele americane în acest cartier cu două milioane de locuitori au făcut, de la finele lunii martie, circa 1.000 de morţi, conform unor cifre oficiale irakiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici