O rachetă de croazieră a armatei ruse a încălcat spaţiul aerian al Poloniei în atacul asupra Ucraina

Rusia a încălcat duminică spaţiul aerian al Poloniei cu o rachetă de croazieră lansată spre ţinte din vestul Ucrainei, au declarat forţele armate poloneze.

1334 afișări
Imaginea articolului O rachetă de croazieră a armatei ruse a încălcat spaţiul aerian al Poloniei în atacul asupra Ucraina

O rachetă de croazieră a armatei ruse a încălcat spaţiul aerian al Poloniei

Rusia a lansat 57 de rachete şi drone asupra Ucrainei în primele ore ale dimineţii, atacând inclusiv Kievul şi regiunea vestică Liov, care se află în apropiere de graniţa cu Polonia, relatează Reuters.

"La 24 martie, la ora 4:23 a.m., a avut loc o încălcare a spaţiului aerian polonez de către una dintre rachetele de croazieră lansate în timpul nopţii de aviaţia cu rază lungă de acţiune a Federaţiei Ruse", au precizat forţele armate pe platforma de socializare X.

"Obiectul a intrat în spaţiul polonez în apropierea oraşului Oserdow (Voievodatul Lublin) şi a rămas acolo timp de 39 de secunde. În timpul întregului zbor, a fost observat de sistemele radar militare".

Ministerul polonez de Externe a declarat că va cere explicaţii din partea Rusiei cu privire la încălcarea spaţiului aerian.

Polonia cere Rusiei "să înceteze atacurile aeriene teroriste asupra locuitorilor şi teritoriului Ucrainei, să pună capăt războiului şi să rezolve problemele interne ale ţării", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Armata poloneză a declarat că monitorizează constant situaţia de pe teritoriul ucrainean şi rămâne permanent în stare de alertă. Avioanele poloneze au fost activate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici