O reţea de socializare a şters 20.000 de conturi false asociate cu guvernele din Serbia, Egipt şi Arabia Saudită

Twitter a şters 20.000 de conturi false care erau asociate cu guvernele din Arabia Saudită, Serbia, Egipt, Honduras şi Indonezia, deoarece încălcau politicile reţelei şi „erau o încercare de a submina opinia publică", relatează The Guardian.

383 afișări
Imaginea articolului O reţea de socializare a şters 20.000 de conturi false asociate cu guvernele din Serbia, Egipt şi Arabia Saudită

O reţea de socializare a şters 20.000 de conturi false asociate cu guvernele din Serbia, Egipt şi Arabia Saudită

Yoel Roth, liderul departamentului pentru integritate al site-ului a spus că îndepărtarea conturilor face parte dintr-o companie, în desfăşurare, de detectare şi investigare a operaţiunilor de informaţionale susţinute state lumii.
 
Din cele 20.000 de conturi şterse 8558 erau asociate partidului SNS al preşedintelui din Serbia. Conturile au avut peste 43 de milioane de postări în care aplificau ştirile care lăudau acţiunile preşedintelui şi atacau opozanţii acestuia.
 
Cele 5.350 de conturi ce aveau legături cu monarhia saudită au avut peste 36,5 milioane de postări în care lăudau acţiunile liderilor saudiţi şi criticau Qatarul şi Turcia pentru activitatea din Yemen.
 
Transparenţa este fundamentul cu care lucram la Twitter", s-a precizat într-un comunicat al companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici