O sabie străveche, de pe vremea cruciaţilor, descoperită de un scafandru în apele Israelului

  • Un scafandru israelian a recuperat o sabie străveche care, potrivit experţilor, datează de pe vremea cruciaţi.
  • Descoperirea a avut loc în largul coastei mediteraneene a Israelului.
1545 afișări
Imaginea articolului O sabie străveche, de pe vremea cruciaţilor, descoperită de un scafandru în apele Israelului

O sabie străveche, de pe vremea cruciaţilor, descoperită de un scafandru în apele Israelului

Autoritatea israeliană pentru antichităţi a declarat că bărbatul, în timpul unei scufundări în largul coastei de nord, a văzut o serie de artefacte antice care includeau ancore, ceramică şi o sabie lungă de un metru.

Scufundătorul se afla la aproximativ 150 de metri de coastă în apă, la cinci metri adâncime, când a făcut descoperirile. Experţii spun că zona oferă adăpost navelor antice şi găzduieşte multe comori arheologice, unele datând de 4.000 de ani.

Dar descoperirile sunt dificil de observat din cauza nisipurilor. Temându-se că descoperirea sa ar putea dispărea în nisip, scafandrul a adus sabia pe uscat şi a predat-o experţilor guvernamentali, au spus autorităţile.

Se estimează că arma are o vechime de 900 de ani. Sabia trebuie curăţată şi analizată în continuare, în timp ce scafandru, identificat ca Shlomi Katzin, a primit un certificat de apreciere pentru cetăţenia bună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici